Magnet je hra


<< předchozí | zápis | další >>

7. březen 2009 - Choceň | autor: Verča


Tentokrát jsme se vydali na celkem netradiční výpravu – počasí v březnu bývá všelijaké, ani zima, ani jaro, proto jsme vyjeli do centra Magnet hrou v Chocni.
Sešli jsme se kolem osmé v hojném počtu (35 lidí) na nádraží a po půl deváté jsme jeli rychlíkem Špilberk směr Choceň. Tam jsme na nádraží ještě k sobě přibrali Míšu Vlčka, a protože cesta k centru vedla přes zámecký park, zahráli jsme si pár her na zahřátí a procvičili si svůj atletický um ve skoku do dálky na tamním pískovém doskočišti. Pak už byl čas na návštěvu centra Magnet hrou, v němž je plno dílků skvělé a zajímavé stavebnice Geomag, která se skládá z pozinkovaných kovových kuliček a plastových krátkých tyčinek, jež drží pospolu díky magnetickým silám.

Po přivítání s paní Gabrielou Chalupníkovou, která nám i vysvětlila základní pravidla výhod a práce s Geomagem, jsme se mohli vrhnout do hry. Stavebnice má výhodu v tom, že se pomocí dílků dají stavět všelijaké objekty, futuristické stavby, modely krystalů a tak dále, fantazii se samozřejmě meze nekladou. Člověk si bystří svoje stavební schopnosti, prostorovou představivost a trpělivost.

Stavěli jsme všelicos (některé naše výtvory se dají shlédnout ve fotogalerii), ale aktuálním tématem v centru byl Březen – měsíc věží, tak jsme si my chtěli nějak přispět. Nejvýraznějším pokusem byla velmi štíhlá a velmi vysoká věž postavená týmem seskupeným kolem stavaře Kozla. Většina z nás o síle konstrukce a délce výdrže této věže neměla valné mínění, ale třeba překvapí nás i paní Chalupníkovou a nespadne:)

Tento výlet potvrzoval v praxi rčení "Kdo si hraje, nezlobí". Hra nás všechny maximálně zabavila a myslím, že většina z nás by si ještě pěkně dlouho hrát vydržela.

Když jsme po sobě všechno uklidili, vydali jsme se zpět na nádraží, po cestě jsme zvládli ještě jednu krátkou hru a po půl třetí jsme se už zase všichni vezli rychlíkem směr Kolín. Vzorní rodiče si svoje dítka během pár minut na nádraží v Kolíně vyzvedli a všichni se rozešli, či spíš rozjeli domů.

Asi nebudu jediná, komu se možná bude o stavebnici Geomag dneska zdát:)