Nouzovská třístovka


<< předchozí | zápis | další >>

30. květen 2009 - tábořiště klubu | autor: Jeník


Účastníci Nouzovské třístovky zmokli, závod přesto dokončili

Závodníkům dvanáctého ročníku Nouzovské třístovky letos počasí věru nepřálo. Sešli se v sobotu 30. května 2009 na tábořišti pořadatelského klubu Průzkumník na Nouzově, v jehož okolí orientačně-vědomostní soutěž probíhala. I přes mokré nadělení však všechna družstva obstála a závod dokončila. Nikdo nebyl diskvalifikován.

Podoba závodu je za dobu své existence již neměnná: Kolem tábořiště se nachází stanoviště, na kterých soutěžící plní teoretické i praktické úkoly z oblasti tábornických znalostí a dovedností. Jedná se například o ohně, kde musí hlídka za pomoci přiděleného dřeva a tří zápalek rozžehnout plameny a zodpovědět dotazy z dané problematiky. Na střelbě se, jak název napovídá, pracuje se vzduchovkou a lukem, na cestování se poznávají hrady a hledá se v jízdních řádech a podobně.

„Počasí se skutečně nevydařilo, to průběh závodu zkomplikovalo. Všichni však úspěšně doběhli v daném čase, který činil 300 minut,“ rekapituluje Jindřich Fialka, organizátor soutěže. Táborník, kterému je přezdíváno Peet, dodal: „Všichni se vrátili úplně promáčení, ale o to lepší pak byl pocit po vydařeném závodě.“

Na prvním místě se letos umístil tým nazvaný „Glaucidum v čokoládě“, jejž tvořili členové oddílu T. K. Arnika. Získali 174 bodů z možných 180. Se stejným bodovým ziskem je následovalo družstvo „Embryoyo z tělíčka Mimíska“, tvořené členy T. K. Mustang. Ti zvítězili v předchozím ročníku, letos však došlo k remíze, při které rozhodl vyšší počet bezchybných odpovědí.

„Nouzovská třístovka se koná každoročně o posledním květnovém víkendu. Pro příští rok doufáme v lepší počasí a zveme další nadšence, kteří si přijdou rádi zaběhat do lesa a ověřit své tábornické dovednosti,“ sdělil Jindřich Fialka.

podrobné výsledky