Sobotní akce


<< předchozí | zápis | další >>

26. listopad 2005 - Písečný Mlýn | autor: Honza


Tento sobotní výlet začíná za mrazivého sobotního rána na kolínském náměstí okolo deváté hodiny dopolední. Postupně přicházejí:

Psouni: Puňťa, Míchačka, Lukáš, Šhrek, Jezeďačka, Bára;
Káňata: Kozel, Albín, Gágoš, Ted;
Štěňata: Kosmas, Legolas, Čuník, Natálie, Mery, Jana, Elvis, Týna, Bandaska;
Koťata: Perla, Vejdy, Milka, Annie, Motyka;
Arsinoi: Kája, Kryštůfek, Jani;
Vedení: Honza, Binča, Sini, Aleš, Kikina, Jeník, ByMee, Fred, Míša, Krtek, Pepa;

Potom všichni společně odcházíme na Písečný Mlýn, směr Tři Dvory. Na kraji lesa (za nábytkem Gold) rozděluji oddíl do dvou skupin. Jednu skupinu tvoří Kelti, druhou Slovani. Každá skupina má svého velkého šamana (Aleše a Míšu). Jak Kelti, tak Slovani dostávají mapu a pastelku (přesněji voskovku), aby si mohli zakreslovat území, které získají.
Hned první úkol je náročnější na pohyb (chůze pozadu a chůze slepičím krokem). Po dalším putování potkáváme místní nejvyšší šamanku (Áťu) se svou ochránkyní (Pingu). Šamanka nám sdělila, že ji utekla nějaká zvěř a ona, že by byla velice ráda kdybychom ji pomohli zvířátka zachránit. Inu Kelti a Slovani se rozebíhají do lesa hledat zvěř (sbírat a rozpoznávat stopy zvěře), a tím získat další cenné územní celky. Mezitím však Šamanka kamsi zmizela a tak se vydáváme dál (třeba ji potkáme). Potom, co jsme dorazili k ohradě s koňmi, začíná nám kdosi z velké dálky vysílat praporky vzkaz pomocí morseovky. Pochopili jsme, že šamanka je v zajetí a my ji můžeme vykoupit za nějaké to jablíčko či mrkvičku, které později poslouží jako krmivo pro koně a poníky.
Rozhodli jsme se tedy šamanku zachránit a ona se rozhodla, že dá své území tomu, kdo vyhraje v následující bitvě. A tak se na louce strhla velká bitva mezi Slovany a Kelty (navzájem si strhávali fáborky vždy v souboji jeden na jednoho).
Šamanka poté skutečně věnoval nemalé území vítězům (Slovanům), kteří si ho mohli zakreslit do mapy. Potom si ještě zahrajeme několik her a míříme zpět do Kolína ke klubovně. Tam chvíli před šestnáctou hodinou oficiálně prohlásím za dnešní vítěze Slovany. A následuje závěrečné společné foto a rozchod domů.