Bitva o hrad Kamelot


<< předchozí | zápis | další >>

9. - 11. říjen 2009 - Chřenovice-Podhradí | autor: Lenin


V pátek v odpoledních hodinách se malí i velcí táborníci sešli před halou kolínského nádraží, kde začínala výprava Bitvu o hrad Kamelot. Sešli jsme se v relativně hojném počtu - naše výprava čítala jedenáct malých a sedm velkých bojovníků. Všichni natěšeni co nás po cestě čeká, jsme nastoupili do vlaku a vyrazili na cestu. Přestupovali jsme ve Světlé nad Sázavou do osobního vlaku na Chřenovice-Podhradí. Cesta celkem rychle ubíhala, protože se všichni povídali.

V cílové zastávce na nás již čekal vůz, který nám odvezl věci do ležení. S průvodcem jsme se vydali na cestu na hrad Kamelot. Tento hrad představovala nedaleká zřícenina nad Chřenovicemi. Tam na nás čekal král Artuš, který nás přijal. Shlédli jsme představení k uvedení do děje: král Artuš zemřel a následníci trůnu se nemohou dohodnout, kdo nastoupí místo něj.
Po shlédnutí představení jsme se s úsměvem na tváři a již za svitu měsíce vydali do ležení. Cesta vedla lesem a byla příjemná. Seznamovali jsem s ostatními oddíly a rychle nám uběhla.
Po příchodu do ležení jsme si rozebrali své batůžky a šli jsme se připravit na spánek po dlouhém dni. Navečeřeli jsme se a unavení bojovníci a bojovnice zapluli do svých teplých spacáků.

Druhý den ráno nás vzbudili muzikou do nového krásného dne. Rozespalí bojovníci a bojovnice se vyhrabali ze svých spacáků, ač na nás venku nečekalo moc pěkné počasí. Ale přeci jen jsme si došli umýt obličeje a nabrali jsme sil do nastávajícího dne. Po snídani na nás čekalo dopoledne plné nových činností. Naučili jsme se dobovým tancům, střílení z luku, či jsme si nechali vyložit svou minulost, přítomnost a budoucnost. A mnoho dalšího.
Po obědě nás rozdělili na dvě skupiny a šlo se nacvičovat na nadcházející bitvu. Cvičili jsme formace, pokřik a obranu hradu. Posléze jsme se vydali do nedalekých hradů. Po celou dobu bitvy probíhaly i souboje profesionálních šermířů. Menší bojovníci je se zájmem pozorovali, ale zároveň se sami účastnili boje, ve kterém jim za zbraně nesloužily meče, ale hadrové řemdichy a papírové štíty. Byl to dlouhý boj, ale nakonec se přece jen schýlil ke konci, kdy o výhře rozhodl až souboj dvou bratří - Lancelota a Mordreda. V naší bitvě prohrál Lancelot a vyhrál Mordred.
Večer po bitvě na nás čekala veliká hostina, po které se zpívalo a tancovalo. Unavení bojovníci postupně odcházeli spát.

Ráno jsme se sbalili a zbourali hangár, ve kterém jsme po dobu výpravy spali a pobývali. Batůžky nám opět byly odvezeny, a tak jsme nalehko vyrazili na vlak a pak hurá domů.