Mnohdy za hranice svých možností


<< předchozí | zápis | další >>

12. - 18. prosinec 2005 - Schladming, Flachau - Rakousko | autor: Slon


Rok se s rokem sešel a opět jsme vyrazili lyžovat do ciziny. Letos naší skupinu o proti té loňské rozšířil Starota a Šéďa. Původně jsme měli jet do Švýcarska, ovšem jaksi tam nenapadl sníh, a tak jsme byli velmi šťastni za nabídku cestovky změnit cíl za Schladming v Rakousku.

Zajímavostí jistě bylo topení v penzionu, neboť bylo stále studené a nedalo se na něm nic usušit, a přesto v chatě bylo teplo.

Psychické i fyzické vypětí bylo obrovské. Nechte si od pana Ještěra (Ještěda) vyprávět, co se dělo během jednoho věčera či Toma na jeho vztah k jedné nejmenované kabince č. 16.

S předsezóní slevou nás pětidenní skipas vyšel na 130 euro a lyžování nemělo chybu. Mnohdy až člověk nabíval dojmu, že je nečo v nepořádku, neb sjezdovky byly přímo liduprázdné. Poslední dva dny se sice zkazilo počasí, ale tak hrozné jako v Čechách nebylo.

Díky obětavému soudruhu řidiči jsme navštívili vícero středisek okolo Schladmingu včetně Flachau, kde jak všichni víme se narodil Herman Maier. Osobně akci považuji za velmi zdařilou a jistě ji příští rok zopakujeme znovu.