Lyžovačka v Krkonoších


<< předchozí | zápis | další >>

12. únor 2011 - Paseky nad Jizerou | autor: Katka


Po delší odmlce se Průzkumníci vrátili do hor. Společně s žáky Základní školy Kolín II. vyrazili na jednodenní lyžování do Krkonoš.
Brzké vstávání bylo odměněno prosluněnou sjezdovkou v Pasekách nad Jizerou, kde i přes jarní počasí v týdnu zůstalo dostatek sněhu. Svahy na Pasekách jsou uzpůsobené lyžařům i snowboardistům, začátečníkům i pokročilým a tak si den užili všichni.
Ve skupinkách jsme s několika pauzami na jídlo, na slunění, brázdili svahy od devíti ráno až do konce tj. do čtyř hodin odpoledne, kdy na nás už čekal autobus, který nás odvezl pohodlně zpátky domů.
Tentokrát se nás sešlo jen 13, z čehož byli 4 mladí Průzkumníci, 6 vedoucích a 3 rodiče, kteří byli na výpravě vítáni. Autobus pro 28 osob jsme společně s žáky zaplnili bez problému.
Jedním z nejhezčích momentů dne bylo, když i malý Kája ze Soviček, který celý den trénoval s mamkou na malé sjezdovce, zdolal s úsměvem na tváři sjezdovku červenou.
Výprava byla určena lyžařům, ale věřím, že se nám na příští rok podaří mezi Průzkumníky zajistit i instruktora, aby se výpravy mohli zúčastnit všichni.
Opravdu nám bylo totiž, co závidět…