Porta 2011


<< předchozí | zápis | další >>

2. duben 2011 - Kolín, Staré lázně | autor: Zdeněk Hejduk


Porta: Postoupili Lážo Plážo, Tata Mia a Marek Vojtěch

/KOLÍN/ - Kolínská kapela Tata Mia, písničkář doprovázející se na harmoniku Marek Vojtěch a kapela Lážo Plážo se stali vítězi Polabského kola festivalu Porta, který tradičně uspořádala Česká tábornická unie ve spolupráci s klubem Průzkumník Kolín v sobotu ve Starých lázních.

Porota, ve které zasedli červenopečecký muzikant Zdeněk „Sosák“ Sosnovec, Leoš Kosek a Šárka Rezková z rozhlasu, a hudební odborníci Petr Vohnout a Petr Novotný v Interpretační Portě poslala do Českého finále Porty, které se uskuteční poslední červnový víkend v Řevnicích u Prahy, kapelu Lážo Plážo.

Na druhém místě se umístil Marek Vojtěch a na třetím kolínské duo říkající si Tata Mia. Jejich píseň Kardiosong zaujala porotu tak, že ji v Autorské Portě poslali rovnou do mezinárodního finále v Ústí nad Labem, kde se potkají i s Markem Vojtěchem, kterému účast vynesla písnička Náš plot je živý.

„Celkem soutěžilo dvanáct kapel, domácí The Bee Line se pro onemocnění omluvili. Přesto v hlasování diváků dostali jedenáct bodů, v tomto posluchačském hlasová přítomní nejvíce ocenili kapelu Lážo Plážo, a to šedesáti dvěma body,“ shrnul pořadatel Tomáš Gotvald.

Celou soutěží provázel František Mifek.

Coby host pak večer zahrál a zazpíval Pavel Žalman Lohonka s přáteli.