Výprava na Stvořidla


<< předchozí | zápis | další >>

9. červen 2012 - Stvořidla | autor: Verča


Tentokrát jsme se s Míšou rozhodly, že vyrazíme na místo, které je krásné a mnoha lidmi oblíbené, proto by byla škoda, kdyby ho naši malí táborníci neznali. Ukázalo se ale, že jsme je podcenily - spousta z nich už na Stvořidlech dávno byla.
Z kolínského nádraží jsme vyrazili úplně plným rychlíkem do Světlé nad Sázavou, odkud jsme po pár kolech šlapáka vyrazili dál motoráčkem směrem zastávka Smrčná. Děti se už na nádraží v Kolíně rozdělily na čtyři skupiny, v kterých měly za úkol vyluštit zprávu v morseovce.
Zpráva obsahovala informace o tom, že Stvořidla a okolí jsou spojená s mnoha různými legendami a záhadnými příběhy. Proto jsme se podívali na starý mlýn, kde žil mlynář, který měl dohodu s čertem. Taky jsme se prošli lesem a hledali jsme velký čertův kámen.
Cesta podél vody byla příjemná a dobrodružná, Vydry pochod hned přejmenovaly na parkur - někdy se podívejte na youtube, tady nejde o koně, ale o překonávání překážek ve městě (jako jsou zídky, zábradlí, schody nebo střechy) pomocí skoků.
Když jsme došli na Stvořidla, na louce jsme se stali oblíbeným terčem mušek a komárů, ale nenechali jsme si zkazit náladu a zahráli jsme si pár her. Výborná dokumentace se nachází v naší fotogalerii.
Motoráček nás pak odvezl zpátky do Světlé, kde jsme museli asi hodinu počkat na vlak do Kolína, tak jsme si čas krátili šlapákem, cukrem, kávou, limonádou, čajem a rumem, ale jen v podobě známé hry, děti si v nádražním kiosku koupily maximálně žužu, žádný rum:)
Na kolínské nádraží jsme se vrátili všichni příjemně unavení a spokojení. Ahoj příště!