Vavřiňák


<< předchozí | zápis | další >>

12. říjen 2013 - Tábořiště Nouzov | autor: Rony


V sobotu 12.10. jsme se sešli v hojném počtu - 29 dětí a 5 vedoucích - na nádraží. Kolem deváté hodiny jsme nastoupili do vlaku a vyjeli jsme směrem Hatě. Bylo sice trochu obtížné se tam vměstnat, ale povedlo se, a tak jsme jeli.

Cesta vlakem nám trvala asi tak půl hodiny a ve vlaku vládla pozitivní nálada. Všichni jsme se těšili až uvidíme ty odvážné vodáky, jak se vesele koupou ve vodě. Po výstupu z vlaku, který byl docela akční, jsme se vydali směrem k Vavřinci a zde jsme se šli podívat na start "závodu" statečných vodáku.

Na startu jsme byli jen chvíli a pak jsme putovali dál po proudu potoka, čili k našemu tábořišti. Cesta byla v pomalém tempu, protože počasí nám zatím vycházelo, a proto jsme neměli důvod nikam pospíchat. Jakmile jsme se blížili k tábořišti, tak už z dálky byl slyšet hukot vody, která se přelévala přes Gabčíkovo.

Na tábořišti jsme se posílili sváčou a pokračovali jsme v prohlídce trati směrem na Buda. První zastávka na této cestě byla na mostku u Buda, kde děti pozorovaly a povzbuzovaly posádky lodí, a proto jsme se zde zdrželi o trochu déle. Následně jsme navštívili brankoviště u "Pečečáků".

Jakmile jsme se vrátili zpět na tábořiště, tak začalo krápat a zanedlouho už padaly z nebe proudy kapek, proto jsme se šli schovat do jídelny a zde jsme hráli různé hry.

Zpět do Kolína jsme se rozjeli autobusem, který nám jel ze zastávky u "Hraběnky". K nemocnici v Kolíně jsme přijeli asi kolem půl šesté, potom už jsme se rozloučili.