Mamuti v lese


<< předchozí | zápis | další >>

17. - 18. říjen 2014 - Tankodrom | autor: Albín


Jak tomu tak bývá, někteří členové nejstarší družiny Mamuti dospěli ve statné a schopné instruktory a od nového školního roku předávají své zkušenosti mladším táborníkům v jiných družinách. Aby se Mamuti stali opět početně plnohodnotnou družinou, byly jejich řady doplněny chlapci a děvčaty z družiny Háďat. Za účelem stmelení nového kolektivu byla naplánována družinová výprava.

Plán byl následující: V době schůzky vyrazit pěšky někam za Kolín, najít vhodné místo, zde se utábořit a přenocovat, což by ostříleným členům družiny nemělo činit problém.

Od klubovny jsme odcházeli v lehkém skluzu, který zapříčinilo zpoždění vlaku EC na trase Brno Kolín, odkud se nejprve museli dopravit Mamutí vedoucí. Sešlo se nás celkem 9 (já, Ted, Gepard, Milhaus, MK, Worky, Králik, Marky a Áďa). Bez dlouhého vyčkávání skupina vyrazila na cestu. Za cíl byly vybrány lesy v okolí vesnice Tři Dvory. Po asi dvouhodinové cestě, když se zrovna začínalo stmívat, jsme objevili místo vhodné k táboření.

Jedna polovina družiny začala pohotově budovat přístřešek na spaní, druhá stavěla ohniště a improvizovaný rošt k přípravě večeře v podobě marinovaných vepřových plátků. Jelikož tři členové svou účast na poslední chvíli odřekli, bylo masa opravdu dost. A tak se grilovalo a jedlo dlouho do noci. Grilman střídal grilmana a zbytek se mezitím bavil diskuzemi na různá témata, nejen tábornická. Nakonec jsme, dosyta najedeni, ulehli do postaveného přístřešku a během několika chvil usnuli.

Po probuzení nás do lesa přišel navštívit kamarád Fred, který si pro nás připravil praktický nácvik základní sebeobrany, doplněný o výklad maskování se v přírodě, a jako třešničku na dortu si děti i vedoucí mohli vyzkoušet střelbu z airsoftové pušky, vybavené optickým zaměřovačem. Před polednem jsme složili přístřešek a uvedli náš lesní plácek do původního stavu.

Cesta zpět ke klubovně netrvala dlouho. Každý byl rád, že nás po celou dobu nepotkalo špatné počasí. V závěru se všichni Mamuti shodli, že si podobnou akci musíme nejpozději na jaře zopakovat.