Reprezentační výprava na 32. ročník Uzlařské regaty


<< předchozí | zápis | další >>

16. - 18. leden 2015 - Ostrava | autor: Werča


V pátek 16. ledna se náš oddíl již podruhé vypravil na neoficiální mistrovství ČR v uzlařské regatě do Ostravy. Letošní reprezentační tým sestával ze samých dívek a žen: z dětí to byly Ivetka, Kačenka, Čajík a Markétka, z vedoucích potom Áťa, Nikča, Píďa, Bety a Verča. Sešly jsme se (až na Píďu a Bety, které dorazily později přímo na místo) na vlakovém nádraží. Při čekání jsme se povídáním naladily na soutěžní náladu a všechny jsme se těšily na úžasné celovíkendové dobrodružství. Ještě poslední zamávání rodičům a mohly jsme jet. Díky místenkám, které Áťa prozíravě koupila, se nám cestovalo velmi pohodlně. Necelé tři hodinky jízdy jsme vyplnily hraním her, takže jsme se ani nenadály a už jsme byly v Ostravě. Autobusem jsme se dostaly do Střediska volného času, kde jsme měly spát. Ubytování nás nadchlo. Dostaly jsme k dispozici dokonce i tělocvičnu, takže jsme ji hned vyzkoušely a zahrály si házenou. Během večera přijela Bety s Píďou, takže jsme po lehkém odpočinku a večeři z vlastních zásob mohly poctivě trénovat na nastávající zápas.

V sobotu ráno jsme hned po snídani vyrazily na tramvajovou zastávku a svezly jsme se do tělocvičny, ve které se závod konal. Při registraci jsme dostaly vlastní útulnou šatnu, což nás velmi potěšilo. Letos se regaty účastnilo přes 200 závodníků a závodnic, převážně z okolí Ostravy – my jsme jednoznačně přijely z největší dálky. I přes velké množství lidí byl však průběh závodu skvěle zorganizován, takže nevznikaly ani nejmenší prostoje. Skvělý výběr reprezentačního týmu se ukázal zanedlouho po startu. Když se do finále probojovala naše jediná účastnice v nejmladší kategorii – Kačenka, byly jsme nadšené. Poté se k ní ještě přidaly Ivetka, Verča a Nikča ve starších kategoriích. Povzbuzovaly jsme se navzájem hlasitým fanděním, a možná i to mělo vliv na naše konečné výsledky:

Kačenka – 4. místo v kategorii Plavčíci
Ivetka – 8. místo v kategorii Lodníci
Verča – 5. místo v kategorii Kadeti
Nikča – 8. místo v kategorii Mořští vlci

Po ukončení vázání jsme se vydaly najít nějaké místo, kde bychom našly něco k snědku. Nakonec jsme se zastavily v útulné pizzerii a výborně jsme si pochutnaly. Již s plnými bříšky jsme vyrazily na procházku Ostravou. Tramvají jsme se poté dostaly zpět k našemu přechodnému bydlišti. Večer jsme strávily v duchu společenských her, jako je Ubongo nebo Aktivity.

V neděli jsme sbalily krosny a jely jsme do Světa techniky. Jednotlivé části výstavy nás absolutně nadchly. Nejdéle jsme se zdržely v oddělení věnovanému přírodě. Litovaly jsme, že tam nemůžeme zůstat déle, ale vlak bohužel nečeká, a tak jsme se s těžkým srdcem vydaly na nádraží. Cesta zpět byla velmi poklidná, některé z nás se oddaly zaslouženému spánku a v Kolíně už na nás čekali rodiče. Myslím, že jsme si výlet všechny do jedné užily a už se těšíme na příští rok. Kdopak se asi do Ostravy podívá tentokrát? Nezbývá než cvičit a být lepší než ostatní!