Výlet s překvapením


<< předchozí | zápis | další >>

2. - 3. květen 2015 - Nouzov | autor: Gabriela Růžičková, Geparda Kuba


Ve dnech 2. - 3. 5. se Průzkumníci vydali vyblbnout na Nouzov.
Bylo krásné svěží ráno a my se začali postupně scházet na nádraží v Kolíně. Nastoupili jsme do vlaku a vyjeli směr Hatě. Cesta vlakem proběhla vcelku klidně. Všichni cestující i my jí přežily ve zdraví. V Hatích jsme se spočítali, utvořily dvojice a svižným krokem se vydali k cíli.
Když nás začala bolet ramena a kručet žaludky dali jsme si pauzu u kostela sv. Vavřince. Poté jsme dorazili na Nouzov, sundali zavazadla a šli hrát různé hry.
Na valu jsme si zahráli Aport a na zloděje s policajty. Bylo pár odřenin, ale jinak všichni zdraví.
Pak jsme se vydali lézt na skálu s Albínem, Tedem a dvěma pro děti neznámými návštěvníky. Kuby s Gepardem nás proškolili v teorii a ještě si zahráli městečko Palarmo. Poté jsme byli připraveni lézt. Ti co zrovna nelezli, si hráli se šiškami, nebo si jen tak povídali a sledovali odvážlivce na skále.
Přišel čas na práci. Rozdělali jsme oheň, přichystali udírnu a šli si dělat oběd. Hodně nás pobavily ešusy nad ohněm. Někdo tam nechal jeden zavřený a asi na něj zapomněl. A on se začal hezky vybarvovat.
Po obědě jsme se dali do palet. Roztřídili jsme je, poskládali na sebe, některé rozmlátili a přikládali jimi do ohně.
No, a protože se Průzkumníci rádi baví, šli se hrát ocásky na rozehřátí a poté buldoci. Všechny hry jsme si užili a hodně se u nich zasmáli.
Večer jsme se sešli u ohně a vyprávěli si různé příběhy. Nakonec vyprávěli Kuba s Gepardem strašidelné historky. Pak jsme se vydali za Gabčíkovo zapálit svíčku na pomník. Mráz nám běhal po zádech a my se začali bát. Poté už si nikdo netroufl spát na vale, nebo v jídelně. Všichni jsme se uchýlili do vyhřátého srubu. Někteří šli rovnou na kutě a jiní zůstali dole u krbu a ještě si povídali. Počet lidí vzhůru se postupně zmenšoval, až nakonec nezbyl nikdo. Všichni jsme spokojeně usnuli a nechali se vábit sny.
Druhý den ráno jsme si dali snídani a začali s uklízením srubu a okolí. Sbalili si věci, urovnali matrace, zametli, uklidili verandu, umyli kastrůlky a odklikovali si ztracené věci.
Nasadili jsme si batohy a přes louku se vydali do Hatí na zastávku. Dojedli se poslední dobroty. Nastoupili jsme do vlaku a nechali se unášet zpátky do Kolína. V Kolíně jsme si dali pokřik a rozloučili se.
Výpravu jsme si všichni užili. Kubovi a Gepardovi děkujeme za krásný výlet a ještě hezčí vzpomínky. Těšíme se na další dobrodružství!