Mistrovství České republiky v Uzlařské regatě


<< předchozí | zápis | další >>

15. - 17. leden 2016 - Ostrava | autor: Werča


Jak už se pomalu stává naší tradicí, vypravili jsme se letos opět do Ostravy na Neoficiální mistrovství České republiky v Uzlařské regatě. Oproti loňskému roku, kdy jsme jeli ve výhradně dívčí sestavě, byl náš letošní tým o něco pestřejší – Šárka, Helča, Kája, Duch, Virbl, Majda, Ivetka a Vilda pod dozorem Áti a Werči.
V pátek jsme se ubytovali v již osvědčeném Středisku volného času. Večer jsme vyplnili trénováním regaty, hraním deskových her a jinými zábavnými aktivitami podle chuti každého z nás. Příjemně unavení jsme pak ulehli, abychom byli řádně připravení na nastávající důležitou událost.
V sobotu ráno jsme se po vydatné snídani tramvají přesunuli k místu konání závodu. Regaty se zúčastnilo asi 218 závodníků, což je jistě velmi složité na organizaci, ale pořadatelé to jako vždy zvládli skvěle, takže nenastávaly žádné časové prodlevy a vše šlapalo, jak mělo. My jsme měli zastoupení ve všech věkových kategorií, takže želízek v ohni bylo hned několik. Největšího úspěchu dosáhla Ivetka – s časem 23, 27 sekund získala v kategorii Kadetky 2. místo. Ani ostatní se však za své výkony nemusí vůbec stydět, jelikož konkurence byla opravdu veliká.
Po skončení závodu jsme se odebrali zpět na naši „ubytovnu“, kde jsme rozhodně neměli čas se nudit – hráli jsme stolní fotbálek, ping-pong, vybíjenou a mnoho dalšího.
V neděli jsme sbalili krosny a nastoupili do tramvaje, směr Vítkovice. Navštívili jsme Svět techniky a byli jsme nadšení. Kromě zábavné interaktivní výstavy z různých okruhů vědy a přírody jsme zhlédli také 3D film o Galapágách. Nikomu se odtud nechtělo, ale vlak nepočká, a tak jsme dojeli na nádraží a odtud rovnou domů za maminkou :)