Indiánské léto


<< předchozí | zápis | další >>

17. září 2016 - Lom u Nové Vsi u Kolína | autor: Sára


*INDIÁNSKÉ LÉTO*

Nový školní rok již tradičně zahajujeme první oddílovou výpravou a to na Indiánské léto pořádané tábornickým klubem Eridanus Kolín. Tato akce se pravidelně pořádá v lomu nedaleko Nové Vsi u Kolína. V brzkém ránu se nás sešlo celkem 27 průzkumníků - 16 dětí a 13 vedoucích. Předpověď počasí k nám nebyla přívětivá a obavy z deště nás utkvěli v tom, že bude lepší, když si cestu zkrátíme vlakem. Po příjezdu do Nové Vsi jsme natěšeni uháněli za ostatními kamarády do lomu.

Při zahájení Indiánského léta (dále už jen IL) je pravidlem, že se všechny organizace přivítají svým oddílovým pokřikem. Poté je čas na seznamovací hry. Všichni účastníci se rozdělí do určených věkových kategorií - soutěžící mají rovnocenné soupeře. Zahráli jsme si "na housenky", "na buldoky", "demonstrace" a mnoho dalších. Poté, co už jsme byli mírně unaveni bylo třeba dohnat sil dobrou sváčou od našich maminek.

Po obědové pauze byl nejvyšší čas rozdělit se tentokrát do 5 skupinek po 7-8 soutěžících a začít etapovou hru. Každé stanoviště provázel některý z Minionů. Celkem musela každá skupinka absolvovat 10 stanovišť. Vyzkoušeli jsme si střelbu z luku i vzduchovky, psaní diktátu na klávesnici nadlidské velikosti, opékali jsme hady a jiné pochutiny, jedli jsme chléb a pili vodu, bourali jsme Čínskou zeď, vymýšleli ódy na Ceasara, jezdili na koních a taky jsme hledali cestu ze složitého bludiště. Byla to zábava na celé odpoledne!

Čekání na výsledky etapové hry jsme si zkrátili další vlnou her. Tentokrát už jsme se nerozdělili do věkových kategorií ani do skupinek, ale hráli jsme hry všichni dohromady. Vyhlášením výsledků bylo IL u konce. Vítězové obdrželi krásné ceny a každý zúčastněný ještě dostal hezký diplom na památku. S Indiánským létem jsme se rozloučili oddílovým pokřikem a na kolínském nádraží jsme se rozprchli do náručí našich maminek, tatínků, dědečků i babiček.

Tak zas za rok znovu!

PS: Odkaz na fotogalerii z Indiánského léta na FB od Páji z Eridanu