Malá podzimní


<< předchozí | zápis | další >>

22. - 23. říjen 2016 - Přelouč a okolí | autor: Werča


Vícedenní podzimní výprava je v našem klubu již víceméně tradicí. Letos jsme tento zvyk lehce upravili a místo čtyřdenní akce jsme uspořádali jen dvoudenní výlet, který byl díky své nenáročnosti určen i pro ty nejmenší.
Na nádraží jsme se sešli v příznivém počtu 14 dětí a 9 vedoucích. Vlakem jsme dojeli do Přelouče, kde jsme měli zařízené ubytování ve skautské klubovně. Cestou do naší provizorní základny jsme ještě nakoupili potřebné jídlo, abychom měli v průběhu následujících dní čím zasytit svá bříška. Po ubytování se jsme strávili pár chvil na dětském hřišti. Pak už byl čas vyrazit na vlak a vydat se na menší výlet. Dojeli jsme do Řečan, odkud nás děti zdatně zavedly k našemu cíli – do Národního hřebčína Kladruby nad Labem. Po lehkém obídku jsme si prohlédli stáje, pohladili si koníka, podívali se, jak se zahání stádo, a na simulátoru si zkusili jízdu v kočáře. Nakonec jsme ještě vyšlápli pár schodů na místní rozhlednu, a viděli jsme tak hřebčín v celé jeho parádě.
K večeři jsme si udělali špagety a zbývající čas do večerky vyplnili společenskými hrami. Pak už byl čas jít chrupat, abychom měli dostatek sil na následující den.
Ráno, po sladké snídani domácí výroby, jsme si vše sbalili, předali klíče od klubovny zpět původním majitelů a po již velmi známé trase jsme došli na nádraží. Dojeli jsme do Choltic, kde jsme měli domluvenou prohlídku zámku. Přesněji řečeno prohlídku expozice Vodníků a černého divadla nacházející se v prostorách zámku. Výstava byla zajímavá, některé loutky jsme si mohli i vyzkoušet. Po skončení tohoto programu jsme si zahráli pár her v zámeckém parku.
Vlakem jsme pak šťastně dorazili do Kolína, výpravu jsme zakončili oddílovým pokřikem a již rodiči jsme se odebrali do svých domovů.
Všem zúčastněným děkuji za krásně prožitý víkend!