Slované na poušti


<< předchozí | zápis | další >>

6. duben 2019 - Kolín - Sadská - Písty - Nymburk | autor: Worky


Sraz proběhl tradičně na hlavním nádraží v Kolíně. Vyrazili jsme ranním vlakem do Poříčan, kde nás čekala první zkouška - to jest jestli můžeme mladé dobrodruhy rozřadit do kmenů. Testem děti rychle prolétly - hrálo se Frisbee. Poté už vznikly 3 kmeny, Gopnici, Skodíci a Ciorbové.
Následně proběhl přesun koňským spřežením do oázy Sadská, kde měli naši hrdinové za úkol navštívit 3 místa. Jednalo se o obchod se zásobami(restaurace), obchod s velbloudy(benzinová stanice) a o místo, kde si k sobě zkoušíme naklonit Bohy(každý podle svého). Děti dostaly mapu, která je k určené budově dovedla, a poté se opět sjednotily na okraji oázy.
Další část zahrnovala tanec - museli jsme ujistit místní kmeny, že nepředstavujeme hrozbu, proto každý kmen přišel s originálními kreacemi, které musel předvésti, kdykoli natrefil na místního obyvatele.
Chvíli už se zdálo, že skupině nic nebrání v dokončení cíle(až na nebezpečná zvířata, například písečné vosy), objevilo se nové nebezpečí - bouře. A jak jinak, než písečná. Avšak ani zde se naši dobrodruzi nezalekli. Nasadili si šátky, jejich ruce se spojily a úspěšně bouří prošli.
Konečně spatřili poušť. Všichni se k ní rozeběhli a netrpělivě vyčkali, než starý náčelník zabodne vlajku, symbol obsazení, na vrcholek duny. Poté vypukly oslavy spojené například s jedením obědu, zahrabáváním Vlastíka do písku a vykopáváním zákopů.
Ještě namalovat portréty všech skupin a mohlo se vyrazit do nedaleké oázy Nymburk, odkud se naši odvážní slovanští přátelé konečně vrátili do vlasti.