Brigáda pro rodiče


<< předchozí | zápis | další >>

8. červen 2019 - Nouzov | autor: Werča


V sobotu 8.6. se na našem tábořišti uskutečnila již dlouho plánovaná brigáda pro vedení, rodiče i starší děti. Cílem této akce byla úprava tábořiště před blížícím se táborem, spojená s utužením vztahů mezi všemi účastníky.

Vedoucí se sešli na Nouzově již v pátek, aby připravili nářadí a další věci potřebné k hladkému průběhu brigády. V sobotu ráno, úderem deváté hodiny, se začali sjíždět rodiče i děti, vybaveni kolečky, lopatami a dalším užitečným náčiním.

Hlavní úkoly pro tento den byly jasné: vykopat odpadovou jámu, pokácet vlajkokládu, zaštěrkovat cestu, posekat louku, vyrobit ohrádku na nový kompost, připravit díru pro vlajkokládu a natřít kůly k tee-pee. Vzhledem k velkému počtu účastníků a k jejich neskutečnému pracovnímu nasazení se nám však podařilo mnohem víc. Srovnali jsme podlahu ve dřevníku, vyrobili novou kozu na řezání dřeva, vypleli ohniště, vyklidili plácek pod jedním z mála zbývajících stromů a nanosili spoustu dřeva na topení.

Během celého dne bylo k dispozici občerstvení - ke snídani buchty, k obědu buřty a po práci zasloužený meloun. Řídili jsme se heslem, že pitný režim je třeba dodržovat, takže jsme vypili celých sud grepové limonády, která přišla k duhu brigádníkům všech věkových kategorií.

Večer jsme poseděli u slavnostního ohně, který nám připravili Rosomáci, a zavzpomínali na zábavné momenty z různých klubových akcí.

Celkem se na brigádě sešlo skvělých 44 pracantů, kteří se do svých úkolů vrhli s obdivuhodným zapálením. Všem účastníkům mnohokrát děkujeme za pomoc i za příjemně strávenou sobotu!