Velký tah


<< předchozí | zápis | další >>

20. - 22. září 2019 - Dolní Morava | autor: Werča


Na letošní Velký tah, který byl odměnou pro nejaktivnější členy minulého školního roku, se vypravilo 6 dětí a 4 vedoucí. Až do poslední chvíle děti nevěděly, kam je výlet směřovaný a jaký bude program. A kam se tedy výprava konala?
Ubytovaní jsme byli v pěchotním srubu K-S 5 poblíž obce Dolní Morava. Pro všechny bylo přespávání v bunkru velikým dobrodružstvím.
Abychom se dozvěděli víc nejen o "našem přechodném bydlišti", ale celkově o československém opevnění, které bylo budováno před Druhou světovou válkou proti Němcům, vydali jsme se v sobotu do nedalekých Králík. Tam jsme navštívili Vojenské muzeum, ze kterého jsme se poté vydali po linii zpět na bunkr. Cestou jsme viděli dělostřeleckou tvrz Hůrka a několik dalších objektů patřících právě k československému opevnění. Díky Kájovi a Šimpymu, kteří nám ke všemu poskytovali informace, jsme se dozvěděli plno zajímavostí z historie. Navíc jsme si několik bunkrů prolezli, takže o zábavu bylo věru postaráno. Celý den zakončila prohlídka "našeho bunkru".
V neděli jsme už vojenské téma opustili a po ranním balení spojeném s úklidem jsme vyrazili do areálu Dolní Morava, kde jsme měli naplánovanou návštěvu Zážitkového lesního parku a Mamutíkova vodního parku. Na mnoha atrakcích, které na návštěvníky v parcích čekaly, se vyřádily nejen děti, ale i vedoucí. Největším lákadlem byl jednoznačně tobogán ukrytý v chobotu obřího mamuta. Ke konci jsme se ještě na chvíli stavili v Pískovém světě a pak už byl nejvyšší čas se vydat domů k rodičům.
Co všechno jsme během Velkého tahu zažili, si můžete prohlédnout také v naší fotogalerii.