Na konec a světa ještě dál (Obelix a zlatý kámen)


<< předchozí | zápis | další >>

5. červen 2021 - Kolín a okolí | autor: Helča


Dne 5.6. v 8:30 na zahradě klubovny nastala všemi dlouho očekávaná chvíle…VÝPRAVA! Po zkontrolování antigenních testů u všech 36 dětí a 9 vedoucích jsme se vydali na cestu. S pravým názvem výpravy nebyl nikdo obeznámen. Během naší cesty jsme dostávali nápovědy k názvu a na konci výpravy se název prozradil.
První zastávka byla na Kmochově Ostrově, kde jsme započali první pochodovou hru. Byla to, Rosomákům důvěrně známá, hra bomba, povodeň, nálet. Dostali jsme také první nápovědu k názvu – Idefix. Dále naše cesta pokračovala Borkama, kde jsme se zastavili u hřiště. Zde jsme se občerstvili, Lucka navrhla hru Špageťák a Tom hru Pane Prezidente. Vysvětlili jsme pravidla a pokračovali v cestě lesem, která byla oživená průběhem, již vysvětlených, her. Přišli jsme ke hřišti u útulku, kde byla další občerstvovací zastávka doprovázená různými hrami. A máme tady další nápovědu – kámen. Nyní jsme došli až k cílové destinaci, na kterou se všichni po slunečném teplém dni těšili. Všichni jsme se vykoupali v Hradišťku, a poté se dozvěděli další vodítko k pravému názvu – zlato.
Poté jsme se vydali na cestu zpět. A máme tu první a poslední přeháňku dne. Všichni jsme už ovšem byli v klubovně. Po velmi krátkém deštíku se půlka skupiny přesunula ven, kde hrála míčové hry a druhá půlka hrála vevnitř hry slovní. Na konci výpravy jsme se všichni občerstvili a přesunuli se k hádání názvu. Správný název ,,Obelix a zlatý kámen“ uhodl Ondra Prachař. Celou výpravu jsme pak zakončili oddílovým pokřikem.