Vánoční procházka


<< předchozí | zápis | další >>

23. prosinec 2021 - Kolín | autor: Králik


V normálních časech by se konala vánoční besídka, ale v normálních se nenacházíme, a tak nebyla. Sešli jsme před první hodinou odpolední. Na rozehřátí jsme si dali hry s biblickou/vánoční tématikou. Ovšem „veselou“ hru na „vraždění neviňátek Herodem“ přerušila návštěva zlodějky, která ukradla vánoční strom. Králik s Tomem se ji vydali pronásledovat, avšak nepodařilo se jim ji polapit. Naštěstí ještě předtím než Králik padl vyčerpaný a zbitý k zemi, stihl zavolat Werče a sdělit jí i dětem, že je na Kmochově ostrově.

Když se děti dostaly ke Králikovi, ležícímu na majáku na Kmochově ostrově, předal jim šifry, které ukazovali k místu, kde by měli být Medvědi od Kolína. Tam děti nalezly vyčerpaného Toma, který jim řekl, že musí prohledat okolí. A skutečně! Našli plánek, jenž prozrazoval zlodějčinu lokaci na kraji lesoparku Borky. PO dopadení zlodějky jsme zjistili, že chtěla jen udělat hezké Vánoce opuštěným zvířátkům v Borkách. Krádež jsme jí tedy odpustili a ještě jsme v lese zanechali drobné dobrůtky pro zvířátka.

Po návratu do klubovny byly uděleny ceny nejaktivnějším dětem (vypíchl bych dřevěné paragány nebo vypalované dřevěné tabulky). Dále byly předány individuální dary. To už ale byl čas konce, a tak jsme vánoční setkání zakončili pokřikem a rozešli jsme se do svých domovů.