Hemžení


<< předchozí | zápis | další >>

10. září 2022 - Plaňany | autor: Werča


První letošní výprava je úspěšně za námi a nutno říct, že návštěvnost byla vskutku hojná. V sobotu ráno dorazilo na sraz dvacet sedm dětí, další tři se k nám potom přidaly v Pečkách, kde jsme přestupovali na náhradní autobusovou dopravu do Plaňan, cílové destinace našeho výletu.
Cestu zmíněnou náhradní dopravou si všichni budeme pamatovat ještě dlouho. Místo osobního vlaku s několika vagony jsme totiž byli přepraveni malým autobusem. I v počtu pouze našich dětí bychom měli problém se do autobusu vejít. S námi ale ještě cestovala skupinka přibližně dvaceti skautů z Českého Brodu. Chvíli už jsme mysleli, že budeme muset změnit plán výpravy a zůstat v Pečkách. Nakonec jsme se ale nějakým, pro mě velmi záhadným, způsobem do autobusu nacpali a za 25 minut jsme vystupovali na náměstí v Plaňanech.
Tím byla hororová část cesty za námi a nás už čekali jen příjemné zážitky. Naším cílem byla akce Hemžení, kterou již více než 20 let pořádají plaňanští skauti. Pro děti bylo připraveno několik desítek atrakcí, za jejichž splnění dostávaly razítka. V druhé polovině odpoledne si potom soutěžící za nasbírané body vyzvedli různorodé ceny.
Cesta zpět naštěstí proběhla v pohodě a pět minut po šesté hodině jsme všechny děti bez újmy předali nedočkavým rodičům.