Vlajková hra


<< předchozí | zápis | další >>

6. květen 2006 - Nouzov | autor: Slon


Rok se s rokem sešel a Nouzov navšítvila skupina lidí, která nalezla zálibu ve Vlajkové hře. Termín letošního ročníku se díky naší chybě kryl s akcí Oregon dětem, jíž se jako pořadatelé účastní i někteří z účastníků ročníků minulých.

Hodinu před vypuknutím akce je v Nouzově mimo Průzkumníků skupina Havranů a tři Stopaři. Všichni jsme se velice rychle shodli na tom, že jednotlivé týmy vylosujeme, aby hra měla smysl. Počet 20 účastníků již předurčil čtyři týmy po pěti. Vybrány jsou barvy černá, hnědá, zelená a modrá. Kapitány jednotlivých týmů jsou zvoleni Sněhurek, Sini, Radek a Aleš.

Hra začíná minutou ticha, vzpomínkou na našeho tragicky zesnulého bývalého člena Jakuba Kubíčka Dvořáka, prvního z Průzkumníků, kdo se pokusil Vlajkovou u nás uspořádat. Akce je v současné době pořádána jako jeho memoriál.

Díky malému počtu hráčů a nezměněnému času pro výběh s vlajkou (3 minuty) se hra vyznačovala velkým počtem přenesených vlajek a taktizováním o prémiové body.

Největší boj se ve výsledku odehrál mezi modrými a zelenými, kteří shodně přinesli po 12 vlajkách. Hlavní rozdíl ve skóre hrály prémiové body, kterých měli modří více. Závěrečný rozbor situace ukázal, že velmi důležitou roli v tomto duelu hrál osamělý Ještěr z týmu černých. Ten se chvíli před 22. hodinou rozhodoval, kterou vlajku odnese z kempu zelených. Měl dvě možnosti: zelenou, která by zeleným přinesla 50bodovou prémii a modrou, která zde byla též s tím tušením, že se ji nejspíše pokusí odnést Slon, o kterém si myslel, že je skryt v tmavém lese poblíž kempu.

Ještěr zvolil zelenou a pokusil se s ní utéci. Za svůj dobrý skutek byl následně potrestán Vokinem, který ho dohnal a v souboji jej překonal. I tak zelení o prémii přišli. Slonovi se s jeho modrou vlajkou podařilo utéci, což ve výsledku rozhodlo o celkovém vítězi letošního ročníku.

Ačkoliv měl letošní ročník trochu jiný charakter než ty minulé, myslím, že si jej všichni užili a pro příští rok pohlídáme, aby se termín nekryl s akcí Oregon dětem.

Podrobné výsledky.