Velký tah


<< předchozí | zápis | další >>

22. - 24. září 2023 - Kolín | autor: Kulich


V pátek 22. 9. se v klubovně sešlo sedm nejaktivnějších dětí za školní rok 2022/23 a k tomu dva vedoucí. Společně si ve volném čase zahráli fotbal, než byla uvařena večeře. Po ní následovalo promítání filmu „Mimi Šéf“, no a nakonec alou do hajan.
Ráno se k nám připojil i osmý účastník a po vydatné snídani jsme vyrazili na nádraží. Odtud jsme se vlakem dopravili do Kutné Hory, kde nás čekala bobová dráha a po ní ještě lepší jízda v motokárách. Poté jsme se vydali do centra Kutné Hory, při které jsme potkali dva slovutné mladíky. V centru jsme po okupaci místní „Žabky“ a veřejného klavíru pojedli oběd. Když už bylo všechno snědeno, nedalo se nic dělat a tak jsme se vydali zase o kus dál do Breüerových sadů. Zde naši pozornost přilákala plechová skluzavka a vodotrysk. Pak jsme se vydali na procházku po červené turistické značce a šli jsme tak daleko jak nám čas dovolil, pak jsme se otočili a vydali se zpět. Cestou jsme ještě jednou navštívili vodotrysk v Breüerových sadech a pak už hurá zpět do klubovny. V ní jsme však moc času nepobyli a vydali jsme se na náměstí, kde jsme si dali slavnostní večeři – Kebab. Pak už jen večer promítání filmu Ratatouille a alou spát.
V neděli jsme opět vyrazili na vlak, tentokrát ale do Pardubic, zde jsme se podívali na významná místa jako Zelená brána, dům U Jonáše, nebo Dům techniky, kde zrovna probíhala mše FSSPX. Pak už ale naše kroky směřovali na laser-game, kde jsme se proti sobě utkali ve dvou týmech. Nakonec jen cesta zpět, uklidit klubovnu, pokřik a hurá domů.