Kdo má pod čepicí?


<< předchozí | zápis | další >>

18. listopad 2023 - Klánovice a Úvaly | autor: Tom


Když se ráno 18. listopadu sešla malá skupinka statečných průzkumníků na nádraží, poutala pozornost všech lidí okolo. Nikdo si nemohl nevšimnout jejich neobvyklých čepic. Účastníci této výpravy měli totiž za úkol vymyslet si a zhotovit co nejzajímavější a nejoriginálnější pokrývku hlavy, čímž dokáží, že mají opravdu pod čepicí.
S turbanem, pankáčem, sněhulákem nebo máslem na hlavě jsme nastoupili do osobního vlaku směrem na Prahu. Po asi 40 minutách jízdy jsme vystoupili v Klánovicích a vyrazili jsme podzimní krajinou do Úval. Cestu jsme si zpříjemnili pochodovými hrami a několika zastávkami na dětských hřištích. Kromě klouzaček a několika houpaček jsme také potkali východní pól Prahy, u kterého jsme se společně vyfotili.
V Úvalech naše kroky vedly k místnímu kamennému hřišti zvanému Stonehenge, rozhledně Vinice a na nádraží. Ve chvilkách před příjezdem vlaku jsme ještě ocenili nejlepší čepice a rozdali pěkné ceny vítězům. Na prvním místě se umístil Máslo, který dokonale zhmotnil svou přezdívku. Druhou cenu získal Kiwi a třetí byl Houba. Drobnou odměnu ale dostali všichni.
Krásný podzimní den v lese jsme si všichni náramně užili.