Pět dravců ve stínu hradu (Greifvogel V)


<< předchozí | zápis | další >>

31. květen - 2. červen 2024 - Kolín -> Kutná Hora -> Sion -> Zbraslavice | autor: Tom


Náš výlet začal v klubovně, kde jsme se sešli už v pátek v šest hodin odpoledne. Nejprve jsme si odnesli batohy na půdu. Tam si každý zabral své místo na spaní. Potom jsme využili, že zrovna neprší, a šli jsme trhat na zahradu třešně. Po chvilce jsme byli plní, a tak nás napadlo jít zkontrolovat naši novou kešku. Když jsme se vrátili zpátky do klubovny, vytáhli jsme deskové hry a postupně si zahráli Bang, Twister i Piráty. Kolem půl deváté zapadlo slunce, a tak byl konečně čas pustit si film Asterix a Kleopatra, abychom se naladili na nadcházející tábor.

V sobotu ráno nás vzbudili dělníci a jejich sbíječka. Venku pršelo, a tak jsme odchod z klubovny maličko posunuli. Kolem jedenácté jsme dorazili vlakem do Kutné Hory. Sotva jsme vyšli z města, zastihl nás další déšť, a tak jsme byli nuceni schovat se v turistickém přístřešku. Čekání jsme si zkrátili hraním Bangu. Když se počasí zlepšilo, pokračovali jsme v cestě. Další zastávka byl Velký rybník, kde jsme se vykoupali. Po koupačce jsme podél Vrchlice pokračovali do Malešova a odtamtud na Sion. Po prohlídce této krásné zříceniny jsme šli na nedaleké tábořiště, kde jsme si připravili ležení a uvařil večeři na ohni. Hrad nás lákal, a tak jsme se na něj po večeři ještě vrátili, abychom si zahráli pořádnou týmovou střílečku s klacky místo pušek. Večer nás ještě u ohně Tvrďák naučil dvě nové hry a pak se šlo spát.

V neděli jsme nikam nespěchali, a tak jsme stávali až v devět. V plánu byla cesta do Zbraslavic asi deset kilometrů dlouhá. Počasí se po včerejšku udobřilo, a tak nám cesta hezky ubíhala. Do Zbraslavic jsme dorazili kolem půl druhé. V čase před příjezdem vlaku jsme si dali oběd a pak už jsme jen nasedli a lokálkou jeli až do Kutné Hory. Tam jsme přestoupili do rychlíku směr Praha. Chvíli po třetí jsme vystoupili na nádraží v Kolíně a rozloučili se.