Výlet na Vysokou


<< předchozí | zápis | další >>

13. květen 2006 - Vysoká | autor: Kamča


Sraz byl v 7:45 na nádraží. Jeli jsme autobusem do Hořan a odtud šli do Miskovic. Pěkně dlouhé 3 kilometry vedly do kopce, ale celou cestu jsme před sebou viděli hlavní cíl výletu - rozhlednu Vysokou. V Miskovicích jsme našli cestu nahoru. Nejprve vedla kolem ohrad s koňmi, najednou však přešla v pole. I kopřiv jsme si užili.

Konečně nahoře. Po dlouhém odpočinku skoro všichni vylezli na rozhlednu, jenom 144 schodů... Někteří i víckrát, protože Fred házel dolů vlaštovky a holky mu je nosily nahoru. Pak se k němu samozřejmě přidal i Albín a Ted. O další zábavu se postaral opět Albín, když si házel šklebouny do pusy. Zahráli jsme si ještě Ocásky (ty alespoň pětkrát) a hru Slepí a chromí.

Snaha o výrok před hrou Slepí a chromí
Fred se ptá: Co budeme hrát?
Kamča: Zavaž si oči a uvidíš...


Blížilo se poledne a byl čas pokračovat dál. Tentokrát po zelené značce přes Suchdol a Ratboř. Fred s Houmrem nabrali dost rychlé tempo a díky tomu jsme byli v Ratboři nečekaně brzo. Chvíli jsme si odpočinuli a pak vyrazili směr Pašinka. Začalo trochu pršet, takže z plánovaných her na louce u Pašinky nebylo nic...

Před Kolínem samozřejmě přestalo. Došli jsme tedy do klubovny, nasvačili se a hráli ještě asi hodinu Brambory a Skautský fotbal na zahradě. V 17 hodin jsme se rozešli do svých domovů.