Výlet do ZOO


<< předchozí | zápis | další >>

12. květen 2007 - Jihlava | autor: Kamča


Sešli jsme se v 8:30 jako u většiny výprav na nádraží. Vlakem se jelo skoro 2 hodiny. Po příjezdu do Jihlavy nás čekala ještě docela dlouhá cesta do centra města. Na náměstí jsme si odpočinuli při svačině a vyrazili do nedaleké zoologické zahrady.

Jen jsme tam vlezli, začalo lejt jako z konve, ještě štěstí, že tam byly takové chatky, kam se dalo schovat. Zanedlouho přestalo a my jsme si mohli projít celou zahradu. Jelikož nás bylo poměrně málo, procházeli jsme se všichni společně. Skoro víc než zvířata se všem líbilo hřiště uprostřed zahrady, kde byl velký tobogán, lanovka a točící sud. Sice tam byly velké louže a všechno mokré po dešti, ale to nám vůbec nevadilo (maminky to rády vyperou...). Potom jsme si vlezli do výběhu s kozami a krmili je. Na 2 kozy nás tam bylo dost...

Tři hodiny v ZOO utekly jak voda a my jsme se museli vrátit zpět na náměstí, kde nás čekala prohlídka podzemí. Nejzajímavější byla asi chodba, která svítila zeleným světlem. Potom jsme si ještě zahráli šlapáka a vyrazili kolem, podle Lenky největšího tabla u nás, na nádraží. Tentokrát jsme měli štěstí, protože nám jel vlak z městského nádraží, což bylo mnohem blíž. Ve vlaku jsme pak kreslili zvířata ze ZOO a hráli šibenici. V 19:10 dojel vlak do Kolína a my se rozešli do svých domovů.