Indiánské léto


<< předchozí | zápis | další >>

21. - 23. září 2007 - Nová Ves u Kolína | autor: Lenin


Jako každý rok se v lomu u Nové Vsi u Kolína konala akce se jménem Indiánské léto. Letos bylo zahájeno již v pátek, a to na kolínské zastávce ve 3 hodiny odpoledne. Tam na nás čekal Donald, vedoucí z Eri, který nám řekl, že se máme vydat po fáborkách.

Tak nám nic jiného nezbylo, než vyrazit s batohem na 3 dny. Někteří měli navíc stany, pro sebe a své mladší táborníky. Hned za Kolínem jsme narzili na pohádkovou postavičku, která plakala a chtěla pomoci. Prý se jí ztratil příběh. Děti nadšeně vyrazily dále po fáborkách hledat pohádkové postavičce její příběh. Asi v polovině naší cesty se najednou objevil písař, který nám dal další část hledaného příběhu. Pak jsme poklidně pokračovali dále v naší cestě až do lomu u Nové Vsi.

Postavili jsme stany, najedli se a šli si zahrát s ostatními několik her. Večer nás čekalo zpívání a povídání u ohně a pak vytoužený spánek.

Druh den ráno už jsme čekali na naše kamarády, mladší táborníky. Po malé svačině jsme hráli již připravené hry. A okolo poledne začala poslední část hledání příběhu. Rozděleni do 9 družstev, i s jinými oddíli, jsme se vydali vstříc nástrahám a úkolům, aby jsme pomohli pohádkové postavě. Byla tam například střelba z luku, sběr pavouků, ...

Večer jsme se rozloučili s mladšími táborníky a s oddíly, které musely domů. Udělali jsme si večeři a znovu jsme si povídali a zpívali u táboráku. Pak hurá do spacáku.

V něděli nás už čekalo jen balení a cesta na vlak. V půl jedné jsme byli v Kolíně, kde si rodiče vyzvedli děti a rozjeli či rozešli jsme se domů.