Položení věnce


<< předchozí | zápis | další >>

2. listopad 2007 - Ratboř | autor: Slon


Pro náš klub se již stalo tradicí v době okolo svátku zesnulých uctít památku padlých za druhé světové války. I letos jsme tedy vyrazili položit věnec na hrob neznámého vojína, který se nachází na hřbitově v Ratboři.

Sraz na "noční výlet" byl naplánován na půl sedmou v návaznosti na konec pátečních schůzek. Nemilou skutečností se stala mizivá účast z řad dětí (výlet je organizován pro dvě nejstarší družiny). Jediným zástupcem dětí se tedy stal Stoupa, čímž ho tímto veřejně chválíme a dáváme za příklad ostatním. Po více než akademické čtvrthodince jsme se vydali na cestu přes Polepy a Pašinku do Ratboře. Cestu si většina z nás pamatovala, ale i tak jsme se několikrát navzájem ujišťovali, zda vlastně na té či oné odbočce cest máme zahnout.

Ke hřbitovu jsme dorazili chvíli po deváté hodině. Mile nás zde svou přítomností překvapil Kozel, který si zkrátil prodlouženou v tanečních, aby se také mohl zúčastnit.

Hrob neznámého vojína jsme letos bez problémů našli a mohli položením věnce minutou ticha uctít památku padlých.

Načasování akce vyšlo na minutu. Někteří tomu sice nedůvěřovali a k nádraží i popoběhli. Naše devítičlenná výprava složená převážně z vedoucích nakonec dojela do Kolína přesně podle jízdního řádu.