Putování za loutkami


<< předchozí | zápis | další >>

24. březen 2007 - Slatiňany - Chrudim | autor: Káča


Existuje videozáznam z této akce [Chrudim]

Sešli jsme se jako obvykle ráno v 7:20 na nádraží a těšili se na další dobrodružství. Nasedli jsme do vlaku a jeli směrem Slatiňany.

Ve Slatiňanech je veký hřebčín, ale bohužel se konaly nějaké závody, tak jsme ho nemohli navštívit, alespoň jsme šli okolo a pohladili si koníky, co pobíhali v ohradě.

Pěšky jsme šli až ke Kočičímu hrádku kde jsme si dali velkou sváču a po ní jsme hráli hru - dobývání pokladu: zakletá princezna, draci, princové, poklad, ježibaby, stráže a bůh ví kdo ještě (prostě každý si zahrál).

Pěšky jsme šli do Chrudimi a po cestě jsme hráli různé hry a na malém hřišťátku jsme si zahráli fotbálek, bylo trošku mokro, tak si umíte představit jak jsme vypadali (maminky se měly na co těšit). V Chrudimi zrovna končil historický jarmark, aspoň si MK-čko stihl koupit dřevěný meč. Pak nás čekala prohlídka loutkového muzea. Loutky jsme si prohlídli strašně rychle, zato v herně jsme se zdrželi pěkně dlouho.

Rozdělili jsme se do tří skupin a každá zahrála loutkovou pohádku. Někteří byli bravurní vodiči loutek, hráli jak o život (některé loutky i o části svého těla), ale stálo to za to! Někteří návštěvníci si k nám přisedli a dívali se na naše herecké kreace. Dost jsme se pobavili. Na poslední chvíli jsme utíkali z muzea, abychom stihli vláček. V Kolíně na peróně jsme si zakřičeli na rozloučenou pokřik a zvesela mazali dom.