Položení věnce v Ratboři


<< předchozí | zápis | další >>

4. listopad 2005 - Ratboř | autor: Slon


V podvečer pátku 4. listopadu jsme vyrazili tradičně jako každý rok v období dušiček do Ratboře. Náš klub zde již více jak 35 let uctívá památku zesnulých u hrobu neznámého vojína.

Akce je poslední dobou pořádána vždy pro dvě nejstarší družiny. Tam i zpět jsme šli pěšky, do Ratboře údolím pekelského potoka a domů po silnici přes Pašinku. Příjemným zjištěním pro nás bylo, že o hrob se nestaráme jen my. Neboť během posledních třech týdnů, kdy jej Slon ze zarostlé hromady proměnil v hrob, na něm přibyly květiny.
Největší rozruch během akce ovšem bezesporu vyvolala Motyka svou odpovědí na otázku Dudu.

Stáli jsme nedaleko Ratboře, odkud chodíme na hřbitov po jednom a Dudu v obavě o Motyky tepelný komfort, se ptá: „Motyko, co máš pod tím svetrem?“. Dostalo se ji odzbrojující odpovědi, kterou vůbec nikdo nečekal. „No, večerní šaty.“ Všichni znejistěli, bleskově se kdosi dožaduje důkazu. Motyka bez zaváhání, sundává tepláky, pod nimiž má opravdu červené večerní šaty, s tím, že po nočnáku jde ještě za Krtkem do tanečních, neboť by ji neměl kdo odvézt domů a v teplákách by ji tam přece pustili.