Za divokou vodou


<< předchozí | zápis | další >>

11. říjen 2008 - Vavřinec | autor: Milka


Na nádraží jsme se sešli v 8:10 v překvapivě hojném počtu. Táborníci byli ještě před odjezdem vlaku rozděleni do 4 skupin. Zástupce každé z nich obdržel první část hádanky, jejíž text zněl: „Kdo chová papouška?“. Hádanka byla jedním z úkolů, které byly pro děti na dnešek připraveny.

Z vlaku vystupujeme, v Hatích odkud jdeme pěšky k naší první zastávce u hráze rybníka Vavřince. Zde startuje již 31. ročník známé vodácké akce - Vavřinecký potok.

Od startu postupujeme po proudu potoka až na naše tábořiště v Nouzově. Po čase, který byl vyhrazen na jídlo, dostáváme další část hádanky. Největším nouzovským lákadlem je přeci jen Gabčíkovo, kde občas i zkušenější vodáci mají problémy.

Kozel s Gagarinem dostali nápad, že si zkusí na lodi sjet právě Gabčíkovo. Nutno dodat, že si k tomu vybrali otevřenou kanoi, kterou máme na srubu a maximálně s ní v létě jezdíme po rybníce. Gagarin se svou výškou přes 2 m navíc vyfasoval místo háčka.

Zprvu vypadal pokus velmi nadějně, ale nakonec se loď i s posádkou převrátila a jezdcům přichystala nemilé seznámení se studenou vodou. Kluci se šli hned sušit k ohništi a z výpravy odjeli dříve, aby předešli nemoci. Ostatní si zatím v lese zahráli různé hry.

Poté, co se Průzkumníci vydováděli během lesního skotačení, vyrazili dále k brankovišti na Dakotě, kde sledovali boj jednotlivců i dvojic s vodním živlem.

Závěrečná část cesty od Davídkova mlýna k zastávce Buda-Rozcestí byla příjemnou procházkou za velmi pěkného počasí, které dnešní výpravě přálo.