Návštěva ZOO


<< předchozí | článek | další >>

výprava - 2. říjen 2004 - Praha | autor: Šéďa


Existuje videozáznam z této akce [ZOO Praha-Trója]

2. října 2004 zavítali Průzkumníci zase po letech do pražské zoologické zahrady. Jak bývá dobrým zvykem, když se jede do Prahy, bývá účast silně nadprůměrná. Tentokrát zřejmě padl rekord, protože počet účastníků překročil magickou padesátku. Dnes se z Kolína můžete dostat do pražské zoologické zahrady za pouhou hodinu. Vyberete si rychlík, který jede na holešovické nádraží, kde jste za 40 minut, a pak už si počkáte na autobus č. 112, který vás zaveze až k samotné ZOO. Nesmí vás ovšem být přes 50, protože pak máte problémy sehnat tolik lístků na autobus, vejít se do autobusu, atd.

V Praze Průzkumníky přivítala modrá obloha a sluníčko. Všichni byli zvědaví, jak to zde po povodních z roku 2002 vypadá. Nutno říct, že přestavba ZOO, která stále probíhá a ještě nějakou dobu probíhat bude, je pojata vskutku velkoryse.a na úrovni. Nové pavilony jsou moderní, prosklené a kolikrát máte pocit, že jste exotickým zvířatům skutečně na dosah. Mnohdy to není pocit, ale skutečnost. Například některé malé opice se bez problémů prohánějí po cestách mezi lidmi. Podobně se mohou kdekoliv vynořit psouni - zvířátka připomínající trochu sysly, trochu zemní veverky, podle kterých se jmenuje nová nejmladší družina.

Náladu trochu pokazil odpolední déšť, ale jenom trochu. Všichni byli spokojeni, a až budou všechny nové pavilony dostavěny, určitě se sem vypraví znovu.