Vánoční besídka


<< předchozí | zápis | další >>

23. prosinec 2019 - jídelna Gymnázia Kolín | autor: Králik


Dne 23. prosince 2019 se konala již tradiční Vánoční besídka, letos opět v prostorách jídelny kolínského gymnázia. Vedoucí se sešli již ve 12:00, aby stihli vše připravit.
Kolem půl druhé se započaly scházet děti. Byly náležitě usazeny. Po příchodu i největších opozdilců začal oficiální program. Byli vyhlášeni nejaktivnější táborníci za uplynulé 4 měsíce. Určení vedoucí jim předali s láskou vyrobené dary (vypíchnul bych vařečky s vypálenými ornamenty a slovo „Průzkumník“ vyohýbané z měděného drátu).
Poté byla zhasnuta světla a na improvizované plátno z prostěradel bylo promítáno táborové video. Následně bylo 10 minut obětováno bleskovému zopakování družinových představení.
Kulturní vložku zahájili Kolibříci tanečním číslem na píseň, jejíž název neznám. Tučňáci ukázali, jak to vypadá, když se kuřátko ztratí v obilí. Broučci předvedli dramatizaci polské pohádky Duch pohřbeného a
Rosomáci formou televizního zpravodajství připomněli události v klubu za minulý kalendářní rok.
Tento kulturní zážitek všichni vydýchali u několika partií živého pexesa a pantomimické tiché pošty.
Pak už ale nadešel čas na zpěv koled pod vedením právě dorazivšího Jencka. Při závěrečné „Štědrý večer nastal“ byl ukončen život 20 prskavek. Po doznění posledního tónu nás navštívil Ježíšek, který nadělil spousty darů nejen dětem, ale i vedoucím. Pak už zbývalo jen předat rodičům jejich ratolesti, poklidit a pokojně se rozejít do svých domovů.