Duna 2000


<< předchozí | zápis | další >>

26. únor 2022 - Písty | autor: Kája


Dne 26.2. jsme se sešli na před Kolínským nádražím v hojném počtu dvaceti dětí a šesti členů vedení...
Naším cílem byla nehostinná pouštní planeta Arrakis. Jediný zdroj vzácného koření, jediný náš cíl. Nastoupili jsme tedy do modulu a vyrazili směr Poděbrady. Tam ještě bujela všudypřítomná veřejná zeleň. A protože jsem byl ještě zmámen předešlý den psanou poznávačkou z jehličnanů, vymyslel jsem aktivitu zvanou "Dendrologické okénko", ve které jsem dětem přibližoval názvy jehličnanů.
Zábava však skončila, když se děti rozdělily na dvě frakce - Harkonneny a Atreidy.
A hned přišla první disciplína - hrození na sebe a ukazování zuřivosti. Kupodivu tuto aktivitu vyhráli Atreidi (kteří by se měli normálně vyjadřovat spíše s menší krutostí) a pak jsme mohli pokračovat dále. Po delší cestě se zastávkami, které byly prokleté na výskyt močoviny na polích či kup hnoje poblíž místa na svačinu, jsme dorazili do Pístů. A copak by to bylo za poušť, kdyby hned po příchodu k ní nezačalo pršet. Proto jsme vyndali pláštěnky, které nás měly chránit jak před přeháňkou, tak před žárem nehostinné planety. Poté jsme se opět rozdělili a frakce si vytvořily své vlajky a oddálily se od sebe. Zprvu Harkonneni neměli ani základnu a tak se boj skládal z krádeže vlajky a velkého množství šarvátek. Děti byly vybaveny ocásky ze šátků, které představovaly jejich život, který byl v kombinaci s pláštěnkou značně neohrozitelný. Ve finále se z toho všeho vyklubala obří šarvátka na Duně, do které se nakonec zapojil i národ Fremenů a píseční červi.
Potom, co jsme se dostatečně vyblbli na Duně, jsme tento prostor zatěžkáni pískem v kapsách opustili.
Následně jsme se vydali na cestu do Nymburka. Ta byla svižnější, ale v pohodě.
Klání mezi frakcemi jsme zakončili na Hrabalově odpočívadle u Labe v Nymburku, kde se uskutečnilo klání v tom, kdo dříve sní velkou čokoládu, které velmi nepřekvapivě vyhráli Harkonneni, kteří měli Bofíka.
Tím se podařilo Harkonnenům uzmout celkové vítězství a mohli jsme vyrazit na vlak a domů.

Na této výpravě nebylo ublíženo jedinému písečnému červu.