Prekrasličení


<< předchozí | zápis | další >>

7. - 9. duben 2023 - Brandýs nad Orlicí | autor: Jáma


Tož 7. dubna jsme ráno v počtu deseti dětí a sedmi vedoucích vystartovali z kolínského nádraží směr Brandýs nad Orlicí. Nejprve jsme jeli vlakem a následně jsme přesedlali na autobus. Poté, co jsme dorazili na místo a došli do skautské klubovny, kde jsme se nasvačili a odložili krosny, jsme se vydali na delší procházku do místních luhů a hájů.
Po procházce následovaly v klubovně skautů večeře, jíž byly špagety z Karlovy kuchyně. Následně se hrálo městečko Palermo. Druhý den jsme se vydali na celodenní výlet, Nela však musela odjet domů. Výlet směřoval na hrad Potštejn, kdy jsme však shledali, že jsme dorazili pozdě a prohlídka nám již nebyla umožněna. Cesta zpátky byla autobusem, ale při přestupu na jiný bus se naskytl nešvar ve formě výluky a špatně značených zastávek, díky které nám dva autobusy ujely. Při čekání děti hrály hry typu buldoci a ocásky. Když jsme dorazili do klubovny, následovala večeře a večerní zábava.
Třetí den následoval pochod do Chocně, při kterém jsme hráli další hry, např. Čutácky (což je kombinace čutané a ocásků), následně jsme jen došli na nádraží a vyrazili do Kolína, kde výprava skončila.