Velká podzimní výprava


<< předchozí | zápis | další >>

26. - 29. říjen 2023 - Česká Lípa | autor: Širka


Čtvrtek 26.10.
Dneska ráno jsme se sešli v Kolíně na nádraží a zahájili tak výpravu. Nasedli jsme na vlak a vyrazili směr Česká Lípa, kde jsme přestupovali na autobus do Dobranova. V Dobranově jsme vysedli a už na nás čekal pán, jenž nám zařídil ubytování v místní knihovně. Jak se poté ukázalo, nebylo to nic malého, a tak jsme přespávali v tanečním sálu, kde bylo dokonce i podium. Jediná nevýhoda byla, že to bylo po rekonstrukci, a tak se tam moc netopilo, ale jinak se nám tam líbilo. Po tom, co jsme si vybalili, jsme vyrazili na procházku, kde jsme si zahráli hry. Pak začala první část příběhu výpravy zaměřená na boj s bandity, které jsme zanedlouho potkali.

Pátek 27.10.
Dnes ráno bylo docela zataženo a lehce pršelo, ale i tak jsme vyrazili na výlet. Autobusem jsme jeli do Lindavy, kde jsme navštívili místní sklárnu. Potom jsme se přesunuli prozkoumat skalní tunely, kde se natáčela pohádka S čerty nejsou žerty. Po návštěvě podzemí jsme šli pěšky k hradu Sloup a od něj jsme jeli autobusem zpět na ubytování. V noci nás přepadli banditi, a tak jsme je museli začít pronásledovat. Po chvilce jsme je však vystopovali. Vedoucí se do nich pustili a děti mezitím braly jejich lup.

Sobota 28.10.
Dneska ráno jsme po snídani jeli do Svoru, kde jsme šli na horu Klíč. Ze začátku to vypadalo, že bude zase zataženo, ale těsně pod vrcholkem se mraky roztrhaly, a tak jsme měli nádherný výhled do kraje. Cestou dolů jsme se prošli tamními lesy a sešli dolů do města, kde jsme čekali na autobus.

Neděle 29.10.
A je tu poslední den výpravy. Ráno jsme si po snídani začali balit a potom jsme se šli ještě projít. V lese u rybníka jsme však při hraní her opět narazili na bandity. Tentokrát jsme se na ně ale vrhli všichni a zajali je. Na oběd jsme se vrátili na ubytování a doklidili jsme si věci. Po předání ubytování jsme vyrazili autobusem na nádraží a pak jeli vlakem do Kolína. V Kolíně jsme výpravu zakončili oddílovým pokřikem a děti se rozešly domů.