Za tajemstvím kolínských uliček


<< předchozí | zápis | další >>

26. listopad 2011 - Kolín | autor: Katka


Poslední listopadovou sobotu vyrazili Průzkumníci do Regionálního muzea v Kolíně na výstavu "Královská města Kolín a Kouřim ve středověku", která byla hlavním počinem muzea v roce 2011. Výstava byla uspořádána ve spolupráci se Státním okresním archivem Kolín u příležitosti 750. výročí od první písemné zmínky o městech Kolín a Kouřim.
Po zajímavé prohlídce nás paní průvodkyně pozvala do dílny připravené pro šikovné ruce všech dětí. V dílnách jsme se dozvěděli ještě něco navíc o životě ve středověku, o symbolice a tvorbě erbů. Každý z nás si potom svůj rodinný erb vytvořil a na závěr práce svůj erb představil a vysvětlil ostatním, proč erb obsahuje vybrané motivy.

„Víte, kde byste v Kolíně našli domy "U zlatého soudku", "U tří bažantů" a "U zlatého hroznu"? Ne? Neostýchejte se a zeptejte se nás – těch, kteří jsme na výpravu vyrazili. Historické centrum našeho města ukrývá tato a ještě mnoho dalších tajemství, která jsme společně odhalili.

Prokřehlí jsme se na poslední pár hodin vyrazili ohřát do klubovny, kde jsme si zahráli ještě několik her, které si připravili nejen vedoucí, ale i samy děti.