Uzlařská regata


<< předchozí | zápis | další >>

3. prosinec 2011 - tělocvična Gymnázia Kolín | autor: Jencek


Uzlařské regatě letos vévodili starší závodníci

Letošní Uzlařská regata, tradiční závod ve vázání uzlů pořádaný kolínským klubem Průzkumník, měla šťastné pořadové číslo třináct. Uskutečnila se 3. prosince. Závodníků se nesešlo moc a většinou šlo o členy oddílu, ačkoli pár nečekaných návštěv se také objevilo.

Pár slov k pravidlům podal hlavní rozhodčí Tomáš Gotvald: „Jedná se o soutěž ve vázání šesti základních uzlů. Každý závodník musí spojit čtyři provazy různými uzly, první je lodní na kůlu a končí se dračí smyčkou na vlastním těle.“ Dodává, že znalost úvazu daných smyček a spojek patří k základním dovednostem táborníků, které Průzkumník kultivuje.

Letošní zajímavostí byla silná účast „mořských vlků“, tedy soutěžících nejstarší věkové kategorie. Mezi nezkušenější pardály patřil i vítěz třináctého ročníku Ondřej Chobot, známý pod přezdívkou Slon. Jeho čas činil krásných 20,3 sekund.

Po klasickém závodě jednotlivců se konala již zavedená soutěž družstev, která se vyznačuje spíše zábavnějším rázem. Každý člen týmu má za úkol uvázat jeden uzel a předat „štafetu“ následujícímu a takto se všichni vystřídají.

Nejlepší závodníci si odnesli hodnotné ceny, na které přispělo město Kolín.

výsledky 13. ročníku Uzlařské regaty