Reprezentační výprava na Uzlařskou regatu 2014


<< předchozí | zápis | další >>

24. - 25. leden 2014 - Ostrava | autor: Verča V.


V pátek 24. 1. 2014 se reprezentační tým klubu T. K. Průzkumník vypravil na neoficiální Mistrovství ČR v Uzlařské regatě do Ostravy.

Všech 8 se nás sešlo na kolínském nádraží v 14:30 a dobře naladěni jsme se vlakem vydali na místo určení. Po menších komplikacích s hledáním našich míst ve vlaku (prošli jsme asi 4 vagóny, než jsme našli to správné kupé) jsme se konečně dostali do Ostravy. Ubytovaní jsme měli být v nějaké třídě, takže naše očekávání nebyla nijak veliká. O to víc nás Středisko volného času Ostrava, kam jsme dojeli autobusem, překvapilo. K dispozici jsme měli celé jedno patro i s hernou a kuchyňkou. Přespávali jsme v tanečním sále, a jelikož jsme byli v celé budově sami, tak nebyl problém si večer zacvičit na chodbě gymnastiku.

Ráno jsme se tramvají vydali do tělocvičny, kde se závod konal. Pořadatelé k nám byli velice vstřícní a dostali jsme dokonce i vlastní šatnu. Překvapilo nás, jak je Uzlařská regata populární. Účast byla něco kolem 250 lidí. Byli jsme rozděleni do více kategorií, a tak jsme měli i více šancí na umístění. Systém vázání je zde trochu jiný, než na jaký jsme zvyklí v Kolíně. Co nás ale nejvíc překvapilo, byly výkony zdejších závodníků. Pokud není váš čas nižší než 20 sekund, nemáte ve starších kategoriích šanci na umístění. Rekord z minulých let je 12,4 sekund, což se s našimi výkony vůbec nedá měřit. A tak byla naším největším úspěchem tři 12. místa – získali je Kája (Plavčíci), Áďa (Lodníci) a Verča (Kadeti). Ne nadarmo místní o své Regatě tvrdí, že ji považují jako olympiádu uzlařských regat, kde se schází opravdu ti nejlepší. Ovšem myslím, že jsme neodešli bez povšimnutí, například Ted se stal nejpoctivějším závodníkem celé Uzlařské regaty, když sám přišel oznámit, že čas kolem 20 sekund nemůže být jeho a že by se neprávem dostal mezi 8 nejlepších ve své kategorii, navíc jeho rozběh se skluzem po zádech musel pobavit nejednoho závodníka. Také jsme se radovali, když kameramana České televize zaujal rozběh Ráci a celý jej natočil, byli jsme pak trochu zklamaní, když z celého Rácova výkonu jsme na videu identifikovali pouze jeho bosé nohy :D

Poté, co doběhl náš poslední závodník, jsme se vydali najít místo, kde bychom mohli v teple oslavit všechny úspěchy a sdělit si dojmy, a tak jsme se usadili v jedné pizzerii a někteří z nás si dali něco dobrého na zub. Vrátili jsme se do haly akorát na zakončení regaty, okoukli jsme ještě výsledky, rozloučili se s pořadateli, vyklidili jsme naši šatničku a mazali jsme na vlak. Na nástupišti po příjezdu našeho vlaku Nikča upadla na nos a tak jsme se o ni celou cestu starali a zajistili jí prohlídku lékařem. Všechno však dobře dopadlo a všichni jsme si odnesli spoustu krásných zážitků.