Ku hradu!


<< předchozí | zápis | další >>

8. únor 2014 - Lichnice | autor: Píďa, Bety


Dobývání hradu Lichnice bylo Průzkumníky započato v královském městě Kolíně. 37 statečných rytířů a ctihodných dam se sešlo na místním nádraží, aby se společně pomocí vlakového povozu dostali až do obce Třemošnice. Městečko se nachází pod hradem Lichnice, který se rozhodli dobýt.

Základní tábor si zbudovali přímo pod hradbami hradu. Po posilnění mohlo začít samotné dobývání. Bylo mnoho raněných, jak útočníků, tak obránců. Těm nejstatečnějším dobyvatelům se ale podařilo po ukrutném boji hrad dobýt a pak již nic nebránilo si ho prohlédnout. Na nádvoří si rytíři zahráli několik her pro utužení těla a ducha. Výcvik to byl náročný, a proto se všichni odebrali do nedalekého lesa pro dřevo, aby si mohli uvařit lahodný oběd na ohni.

Z hradu družina bojovníků putovala za poklady skrz tajemnou Lovětínskou roklí zpět do obce Třemošnice a odtud pak do královského města Kolína.

Na kolínské křižovatce obchodních cest se družina rozdělila a dále již sobotním dnem putoval každý sám, obohacen o nové zážitky a zkušenosti z dobrodružné výpravy.