Předvánoční bruslení


<< předchozí | zápis | další >>

14. prosinec 2013 - ledová plocha u Vodního světa v Kolíně | autor: Koláč


Jako je každý rok zvykem jezdit na tábor, tak je i zvykem chodit před Vánoci bruslit. Z úspěchů minulých let jsme se rozhodli začít o trochu později, ale za to celou dobu být na bruslařské ploše, jelikož děti jsou opravdu neunavitelné.

Jako každý rok se děti sešly u klubovny, letos v počtu 28 a vyrazily rovnou směr plavečák. Návštěvnost nám přála, jelikož jsme tam ze začátku byli úplně sami. Děti si hned začaly nasazovat brusle a nemohly se dočkat až vlítnou na led.

Pořádné bruslení by se neobešlo bez nějakých lehkých pádů. Toho byl jasným důkazem Bejk, který padal co to šlo, a ještě si to vesele počítal a chodil se chlubit: "Koláči, už jsme spadl 19 krát, ale myslím, že až to bude 20 krát, tak už přestanu padat". Měli jsme tu i bruslící nováčky, ale s pomocí hrazdiček, a následně i bez nich, se s tím náležitě poprali, a na konci jezdili jako profesionálové.

Rozchod byl už rovnou u plavečáku, jelikož jsme bruslili až do konce výpravy, nemělo cenu se vracet do klubovny. Myslím, že si to všichni náležitě užili, a vedoucí si oddychli, že se nikomu nic nestalo.