Z5 na Edně


<< předchozí | zápis | další >>

27. září 2014 - Okolí Kutné Hory | autor: Ted



Tato výprava byla jakýmsi ohlédnutím za letošním táborem. Většina účastníků přišla ve svých táborových krojích. Bylo nás téměř 40 a hned na začátku dostali medici na starosti lékářničku, aby mohli poskytovat případnou první pomoc.

Vlakem jsme dojeli do obce Malešov, kde jsme si zahráli šlapáka, ten byl výjimečný v tom, že vítěz (malý Vojta) získal vůbec první táborové DVD s fotkami a videosekvencemi. Navigátorka dostala do ruky přístroj z 21. století - tablet, na kterém byla spuštěna nejmenovaná GPS aplikace se zadanými souřadnicemi, kam máme dojít. Zhostila se toho na výbornou a za chvíli jsme byli u Velkého rybníku, kde jsme se občerstvili a nasbírali spoustu hub.

Jednotlivé družiny (Alpha, Beta, Gama, Delta) dostali za úkol vyřešit šifru:

4e1, k72 72k6/8ze vy5e3/11i4 41042 3/11if510 vi, ze ve3/119i516/8 l27 j9e12v6/8l6/8 3/11e 123/11456/876/89103/11.

A co vy, zvládli byste ji vyluštit? Nápovědou nechť Vám je „vesmírná loď…“. Nejrychleji to zvládla družina Alpha, která se kolektivně dohodla, že největší zásluhu na tom měla Denda, která tím získala druhé DVD. Pokračovali jsme v cestě až do doby, než nám ji přerušila Vrchlice. Ač nebyla nikterak rozvodněná, suchou nohou bychom ji překonali pouze stěží. Proto se silní kluci jali sofistikovaně pokládat velké kameny přes řeku, abychom si její přebrodění ulehčili. A povedlo se.

Zanedlouho naskytl se nám pohled na krásnou prosluněnou louku, na které jsme zahráli vylepšené ocásky, váleli sudy dolů z kopce a navíc zde další dva účastníci vyhráli další DVD. Prvním z nich byl Ráca, který byl nejlepším ocáskovačem, druhým potom Husky, který snědl Kobylku.

Do Kutné Hory jsme došli noblesně po Královské cestě, která nabízí krásné pohledy na místní památky. Ještě před odjezdem domů vyhrál Duch poslední DVD. Úkolem bylo napsat co nejvíce jmen vedoucích, kteří vedli tábor, tedy například Helmut Kriegel, Yvonne Petterson, Sergej Lavrov, Bellamy Blake, Carla Santos. Duch jich ovšem napsal tuším, že 11. A pokud se mám přiznat, sám bych to dohromady nedal.

A to byl konec výpravy, domů jsme dojeli opět vlakem. Kdo nevyhrál DVD, mohl si ho zakoupit za 50 Kč. A pokud ho vy ještě nemáte, nezoufejte. Můžete si ho objednat i vyzvednout v klubovně.

Odkaz na video z výpravy