Velká jarní výprava


<< předchozí | zápis | další >>

2. - 5. duben 2015 - Hradčany | autor: Kachna


Ve čtvrtek se na nádraží sešlo několik odvážlivců, jež neodradilo ani aprílové počasí a vyrazili jsme vlakem směr Mimoň. Ubytováni jsme byli v chatě místních skautů, která sloužila jako zázemí pro naše výpravy do přírody. Nejenom počasí, ale i příroda nám kladla klacky pod nohy. Když už jsme byli nedaleko chaty, dozvěděli jsme se od místních obyvatel, že voda odnesla mostek k chatě, a tak jsme se museli vrátit a trasu si prodloužit.

V pátek ráno za námi dorazil Albín a my se vydali autobusem do Břehyně. Odtud jsme šli okružní cestu okolo Máchova jezera. Během cesty si z nás počasí dělalo legraci. Chvilku nás zasypávalo vločkami sněhu a chvilku nás krásně hřálo sluníčko. Cestu jsme si zpříjemnili hrami. Došli jsme až do Doks, kde jsme navštívili Muzeum Čtyřlístku, všem se nám tam moc líbilo. Zpět do Hradčan nás odvezl autobus. Unaveni po celodenním pobytu venku jsme si dali večeři a těšili se do postele.

V sobotu jsme vyrazili směr kopec Ralsko. Cesta nahoru byla nelehká a velmi náročná, avšak stála za to. Z vrchu jsme měli krásný výhled po okolí, ani se nám dolů nechtělo, ale počasí nás vyhnalo. Při cestě zpět jsme se šli ještě podívat na opuštěné armádní letiště, na které jsme se dostali po zrušené železniční trati. K večeru jsme se vydali domů a těšili se do pelíšků.

Neděle byla ve znamení balení a cesty domů. Po snídani jsme zabalili věci a předali chatu. V Doksech jsme nasedli do vlaku a vydali se směrem k domovu. Na nádraží jsme se rozloučili pokřikem. Všichni jsme si to moc užili.