Máchovo jezero a jeho krásy


<< předchozí | zápis | další >>

24. září 2016 - Doksy | autor: Ráca


V ranních hodinách jsme se sešli na nádraží v Kolíně. Sešlo se nás 21 dětí a 8 vedoucích. Poté jsme se vypravili na pátý peron, kde na nás čekal náš vlak. Zanedlouho jsme dojeli do Doksů. Zde jsme se spočítali a mohli jsme vyrazit na procházku.

Nejdříve jsme prošli lesem po cyklostezkách až k Máchovu jezeru, kde jsme přecházeli po mostě a viděli krásu zahaleného jezera pod oponou mlhy. Po pořízení skupinové fotky jsme pokračovali dále v naší pouti, když už nás procházení a kochání nebavilo tak jsme se vydali na zámek.

V zámecké zahradě jsme posvačili a zahráli jsme si několik her, jako třeba Buldoci. Po pár hrách jsme se mohli vydat do muzea Čtyřlístku. Zde jsme si přečetli mnoho zajímavého od vývoje časopisu až po literární typy jednotlivých postav. Myslím, že se zde všem líbilo.

Nakonec dne jsme byli nuceni přenádherné muzeum opustil, aby jsme stihli vlak. Samozřejmě nesměl chybět nákup menších suvenýrů, po kterém jsme se pomalejší chůzí dostali do altánku před nádražím, kde jsme snědli poslední zbytky svačili.

Na závěr dne nás čekala cesta domů, která se uskutečnila bez větších komplikací až na menší zpoždění vlaků. V Kolíně jsme si dali krátký pokřik a děti se už jen s radostí rozprchli domů.