Čokoládová mňamka


<< předchozí | zápis | další >>

17. březen 2018 - Praha | autor: Werča


V polovině března jsme po dlouhé době vydali na výpravu do Prahy. Ačkoli ráno počasí nevypadalo nijak přívětivě, v průběhu dne se oteplilo, takže nám nic nebránilo si výpravu pořádně užít.

Hned na začátku byly děti rozděleny do tří skupin, ve kterých měli během dne plnit různé úkoly a odpovídat na otázky. Jako nejtěžší výzva se ukázala ta, ve které se děti měly vyfotit s kolemjdoucím Japoncem - to se podařilo splnit pouze jedné skupině.

Nejdůležitějším bodem výpravy byla návštěva muzea Choco Story v Celetné ulici. Poté, co nám pan čokolatiér ukázal, jak se čokoláda vyrábí, a dal nám jeho výtvor ochutnat, jsme se výrobci čokolády stali v rámci workshopu na chvíli i my. Některé výrobky dětí si můžete prohlédnout ve fotogalerii. Po workshopu nás čekala ještě výborná ochutnávka různých druhů čokolády a prohlídka muzea.

V druhé části výpravy jsme se prošli po Praze a prohlédli si nejvýznamnější památky - Staroměstské náměstí, Karlův most, z dálky i Pražský hrad, Národní divadlo a Václavské náměstí.

V odpoledních hodinách jsme všichni (živí a zdraví) dorazili zpět do Kolína, kde už na děti čekali rodiče.