Putování včelky Máji


<< předchozí | zápis | další >>

14. duben 2018 - Kolín a okolí | autor: Milka


Sešli jsme se v 9 hodin v klubovně. Jen co se trochu utišil počáteční ruch, pověděla Maruška dětem, že před jejich příchodem přiletěla do klubovny včelka Mája a něco hledala. Poté odletěla pryč, ale nechala nám tu zašifrovaný dopis. Rozdělili jsme se tedy do 4 skupin a vzkaz luštili.

Zjistili jsme, že se včelka Mája ztratila, když letěla ke květině, ze které se chtěla napít nektaru. Naštěstí nám s hledáním cesty pomáhal Vilík. Ten byl ale tak roztržitý, že se mu podařilo hned další vzkaz poztrácet po celé klubovně. Když jsme ho složili, zjistili jsme, že musíme jít k lávce.

Přes lávku jsme utvořili Hada tak, že si děti zavázaly oči a chytly se předchozího za ramena. Za lávkou jsme našli další dopis, který nás dovedl k atleťáku a po další šifře došli k čističce. Vilík nám řekl, že Mája letěla přes pole. My ale létat neumíme, tak jsme pole obešli.

Za polem jsme konečně našli včelku Máju. Byla unavená, tak jsme ji museli ke květině donést tak, že jsme si ji předávali. Nakonec se Mája dostala v pořádku ke květině.

My jsme poté putovali zpět ke klubovně, kde jsme se, po pár hrách cestou, rozloučili pokřikem.