Hledání Jara


<< předchozí | zápis | další >>

18. březen 2006 - Nouzov | autor: Káča


Dnešní výprava se měla týkat jara, ale počasí tomu v žádném případě neodpovídalo. Všude bílo, ale to nás neodradilo.
Sraz jsme si dali na nádraží v 8:45 a sešlo se zde 21 lidiček toužících najít jaro.
Tak koupit jízdenky a hurá do motoráčku. V Hatích jsme vyskočili a zvesela vyrazili na naše tábořiště. To nás přivítalo ve sněhobílém kabátě, prostě nádhera.
Všichni jsme se jali přípravy ohně na sněhu, malí se starali o vycpávku, stavba a zapálení ohně byla v režii mladých instruktorů. Po opečení buřtíků a jiných pochutin jsme využili sněhové nadílky a užili si ještě zimních radovánek - honička ve sněhovém bludišti a stavění sněhuláků. Píďa vytáhla staré lyže z nářaďovníku a názorně nám předvedla ukázkový sjezd.
Když už byli všichni patřičně promáčeni, přišlo konečně na hledání jara.
Rozdělili jsme se na dvě party a každá šla z různé strany do lesa za kuchyní hledat něco, co je předzvěst jara – PETRKLÍČ. Našla jej Motyka. Ještě jsme si s ním zahráli dobývací hru na louce a pak jsme ho donesli Kubovi na skálu.
Poslední hra byla trošku akční, jmenovala se "Kdo urve nejvíc vajec", nalepili jsme si na libovolné místo na těle (na oblečení) samolepku ve tvaru vajíčka a hra mohla začít – vyhrálo družstvo Freda – respektive pouze Fredovi zůstalo vajíčko. Ale to už byl nejvyšší čas vyrazit do Hatí na vlak. Na nádraží jsme si samozřejmě zakřičeli na rozloučenou oddílový pokřik.