23. ročník Uzlařské regaty


<< předchozí | zápis | další >>

3. prosinec 2022 - tělocvična 2. ZŠ Kolín | autor: Duch


Druhou adventní sobotu proběhl již 23. ročník tradiční Uzlařské regaty, tentokrát v tělocvičně 2. základní školy. Zúčastnilo se celkem čtyřicet závodníků, svou účastí nás letos poctili i skauti z Příbrami a z Červených Peček. Jako obvykle proběhl hlavní závod a následně závod naslepo, závod junior a rodič (respektive bratranec) a závod týmů. Vedle závodění byl připraven také vždy oblíbený koutek miniher, kde si závodníci mohli zavázat méně známé uzly či klasické uzly netradičními způsoby.

V hlavním závodě v kategorii Mořských vlků zvítězil Tom s časem 19,1 s, tak se zároveň stal celkovým vítězem. V kategorii Kadetů zabodoval Bofík s časem 34,9 s, mezi Lodníky Špigy s 30,7 s a v kategorii Plavčíků Evelínka, která vše uvázala za 36,9 s.

Tom ovládl i regatu naslepo, a to s časem 32,0 s. V kategorii junior a rodič soutěžil jediný tým, a to Áda s Křivákem, kteří zvládli zavázat všechny uzly za 1 min 45,7 s. Závod týmů ovládl tým Krasoriťky složený z Monči, Helči, Gabči, Terky, Ivetky a Pavla s číselně půvabným výkonem 44,4 s.

Vítězům blahopřejeme, všem děkujeme za účast a těšíme se zase za rok!