Uzlařská regata Ostrava


<< předchozí | zápis | další >>

20. - 22. leden 2023 - Ostrava | autor: Kulich


V pátek 20. 1. se sešlo šest dětí, které se nejlépe umístily v naší regatě, a dva vedoucí. Sedli jsme do luxusního vozu většinou jezdícího na spěšňácích, čili v podstatě to nejhorší, čím ČD disponuje. Cesta uběhla rychle a po pár hodinách jsme již stáli ve stanici Ostrava-Svinov. Po krátké cestě jsme vystoupili na stanici Ostrava-Vítkovice. Odsud jsme pěšky došli do klubovny ostravských Průzkumníků, převzali jsme klubovnu, přivítali opozdilého Širku, navečeřeli a šli spát.
Druhý den jsme časně ráno vstali, vyrazili a našli tramvajovou zastávku, odkud jsme dojeli na místo konání. Předtím jsme ovšem stihli ještě rychlé nákupy a pak už hurá vázat. Po prvním kole regaty řada z nás nabyla dobré dojmy, neboť bylo velmi málo z nás, kteří neměli dobré výsledky. Po druhém kole se nás kvalifikovalo už méně. A po třetím kole uhájila pozici pouze BJ, která získala druhé místo.
Po regatě jsme se vydali směr klubovna. Cestou jsme však ještě navštívili katedrálu Božského Spasitele, kde nám milá paní pověděla nějaké zajímavosti o katedrále. Dále jsme pokračovali skrze vítkovický muzejní areál, kde jsme si zanadávali, co za moderní zrůdy tam budují. Pak už jen kousek s adrenalinovou vložkou, návštěva hřiště před klubovnou a hurá dovnitř. Tam Kulich s Bofem ukuchtil tradiční výpravovou večeři. Po té jsme si zahráli ještě pár her, oslavovali jsme BJovo vítězství a pak taky šli spát.
Třetí den jsme šli do blízkého lesoparku, kde jsme na dětském hřišti uspořádali sněhovou bitvu o Ohio. Následovalo předání klubovny a cesta, která proběhla ve větším komfortu, než ta sem. Dokonce jsme ve Svinově měli vlastní VIP čekárnu.